lördag 28 juni 2014

Sista dagarna

Det har varit fulla dagar av packning, sista shoppingrundan och avsked. Jag har hunnit träffa alldeles för få av släkt och vänner alldeles för kort tid i jämförelse med vad jag skulle ha önskat. Men å andra sidan har jag träffat en hel del människor och är ytterst glad över de möten jag fått ha. Andra har fått stå ut med att tiden blivit för kort.

En av de saker som behöver göras är att tömma datorn och spara viktiga filer. Det har jag gjort nyss.

På sommaren ska det pingla på fötterna.

En blandning av gammalt och nytt i mitt fönster. 

Finsk sommarnatt är vacker.


Avskedskaka hos brorsan.

Och god saft.

fredag 20 juni 2014

Många avsked

Det har hunnit bli många avsked de senaste månaderna. Jag är van att flytta och har insett att jag brukar sprida ut min avskedsprocess i flera mindre bitar. I och med besöket i Helsingfors avslutade jag mina representationsuppgifter i Finland för denna gång. Det har lett mig in på nästa fas: Att ta farväl av mina nära och kära. Visserligen har det redan hållit på ett tag, men nu intensifieras det. Det är bra att känna efter. Det gör det lättare att anpassa mig sedan då jag väl kommer fram om någon vecka...

Vädret på Lekholmen var omväxlande: Vacker solnedgång, hagel, blåst, uppehåll. Men stämningen var varm, avslappnad och intensiv

Holmledarna Sofia Eklund och Pontus Särs. Åk gärna ut till holmen. Ni blir väl omhändertagna! De sjunger t.o.m. för en då båten går ur hamn. Det ni!

 http://lekholmen.wordpress.com/
______________________

Nyt on ehdottomasti jäähyväisten aika ja se tuntuu! Niin kuin sen kuuluukin tuntua. Kun ottaa hyvästi oikealla tavalla uusi alku sujuu paremmin. Ylhäällä on kuvia Lekholmenilta lähellä Helsinkiä. Ilma oli kylmä kun kävin siellä, mutta ilmapiiri oli lämmin.

söndag 15 juni 2014

Praktiska förberedelser

Mina släktingar har förvånat sig över att man numera behöver visum till Senegal, men nu har jag äntligen gjort föranmälan och visumet fås senare på Dakars flygfält. Sedan gäller det bara att ha passfoton och kopior med sig. En hel massa annat praktiskt har också klarnat. De sista malariatabletterna för ett år framåt hittade jag att köpa i Helsingfors. Imorgon får jag hjälp med några bokföringsfrågor och annat på FMS. På tisdag träffar jag Petrus församlings ungdomar. Jag har också hunnit träffa Karleby församling och väckelserörelsen Kyrkans Ungdom på en och samma gång igår. Det var fint. Så, det börjar arta sig. Ikväll ska jag ta det lugnt och träffa en vän. Skönt!

----------
Tärkeimmät käytännölliset asiat ovat nyt järjestäytyneet: viisumi, ajokortit, vuoden malarialääkkeet, tapaamisia SLS:llä ja seurakuntavierailuja. Tätä iltaa aijon ottaa rennosti!

helluntaiaika-musiikkia

onsdag 11 juni 2014

Att säga "ja" vid altaret

Det är jätte skönt att vara i Finland! Jag njuter av att allt är bekant, av att kunna språket och av att träffa människor som jag kännt länge. Jag är tacksam över alla fina kontakter jag hade i Frankrike och är ivrig att få fara till Senegal om två och en halv vecka. Ett tag kändes det som ganska mycket att organisera ännu inför avfärden, men nu har det arbetet börjat komma igång också. Dessutom var det roligt att få säga "ja" vid altaret i söndags. Ja, till det uppdrag som väntar. (Det var missionärsvigning på missionsfesten.) Och jag tyckte det var roligt att kunna dela det med några av dem som jag gått missionskursen med. (Kursen heter något annat numera, men jag glömmer alltid vad det var.)

Det är bara nåd alltsammans! (Stort leende!)


notis om missionsfesten

fler foton

__________________

Olen iloinen niin monesta asiasta: Ranskan tuttavista, Suomessa olemisesta, lähetysjuhlien siunaamisesta, lähtemisestä kahden ja puolen viikon kuluttua... Tällaiselta armo tuntuu!

kuva lähetysjuhlien siunaamisesta