tisdag 22 december 2015

Slutet av året

Det är advent, och dags att vila. Hittade en julkrubba för att ha något julpynt.

Under de senaste månaderna har vi haft flera besök från Finland. Här har vi en danskväll hos en av pastorerna.

Jag dansar och njuter i stora drag.

Vi har haft flera seminarier och mycket annat jobb. Här är några av söndagsskolelärarnas svar på hur man kan stöda barns rätt till en identitet och till en god hälsa. 

Jag är trött, så be gärna att jag kunde hitta sätt att vila i allmänhet och att vila i arbetet. Men nu är det dags för julledigt.

lördag 5 december 2015

Att vända på steken

Då vi gick utbildningen för missionärlivet fick vi bl.a. lära oss att det är viktigt att få intellektuell stimulans som inte hör ihop med arbetslivet. Som den moderna människa jag är tar jag gärna in denna stimulans i form av underhållning och humor.

Den senaste tiden har jag följt vissa sändningar som "1000 år till julafton". Det talar till mitt intresse för historia.



En annan intressant sändning är the Daily show med Trevor Noah. Showen vänder rätt så ofta på steken... Titta speciellt på den del som börjar 2.30 minuter in i klippet.


                                       

Han fick mig att tänka på mitt förra inlägg där jag nämnde dödsfall under muslimska pilgrimsvandringar. Det är så lätt hänt att bara nämna vissa saker, så nu vill jag komplettera: Våra sekulära nordiska varianter ger även de rikliga dödliga utfallsom t.ex. midsommartrafik på vägar och till sjöss, festivaler (som Roskilde ett år), fotbollshuliganism och jultrafik (jag hävdar att julen har en sekulär komponent i Finland).